Szertartási elemek

SZIMBOLIKUS JELENTŐSÉGÜK:

Két külön Élet, egy Életként.

HOMOKÖNTÉS

Az esküvői homok ceremónia természetesen Amerikából szivárgott be kis hazánkba, mint oly sok minden más modern esküvői különlegesség, bár ezúttal nem kimondottan a modern kor vívmánya, hiszen amerikai források szerint a bennszülött amerikai kultúrából származik. Itthon esküvői homok ceremónia néven terjedt áll, bár hazájában főként "unity sand ceremony" néven emlegetik.
Ma már nálunk is egyre népszerűbb a homoköntés ceremóniája, amely a hagyományos esküvői szertartásokon megszokott gyertyagyújtás alternatívája, ajánlott szabadtéri esküvő esetén: így ugyanis nem kell attól félni, hogy a gyertya netán elalszik, vagy hogy nem tudjátok remegő kézzel meggyújtani. Szimbolikus jelentése is hasonló: a kettő eggyé válik.
A homoköntés ceremóniája:
1) A vőlegény saját homokjából önt egy keveset a közös vázába.
2) A menyasszony folytatja, és saját vázájából ráönt a közös vázában lévő homokra.
3) Befejezésképpen a vőlegény és a menyasszony együtt, egyszerre önti fel a közös vázát saját homokjával.

 Az esküvő után a közös, homokkal teli váza örök emlék marad polcotokon, míg a két saját üvegváza friss virágnak ad helyet.

GYERTYAGYÚJTÁS

A gyertyagyújtás mindenki által ismert, nagyon közkedvelt eleme az esküvői szertartásnak:

2 égő gyertyával az ifjú pár meggyújtja a harmadik gyertyát, ami az új, közös életet jelképezi.

Nagyon szép gyertyaszetteket lehet vásárolni erre a szertartásra, amely az esküvő után otthonotok polcát ékesítheti, házassági évfordulótokon, gyermekszületéskor meg gyújthatjátok, különlegessé téve a pillanatot.

FAÜLTETÉS

A hagyományos gyertyagyújtás és homokszórás helyett akár közös fát is ültethetnétek. Sokkal szebb és maradandóbb az előbb említetteknél, ráadásul még a környezetnek is jót tesztek vele. Arról nem is beszélve, hogy majd öreg napjaitokon alatta hűsölhettek és izgulhattok a rajta mászkáló unokákért. lönlegessé téve a pillanatot.


FOLYADÉKCEREMÓNIA

A folyadékceremónia során két (esetenként különböző színű) folyadékot önthettek össze a két eltérő életutatok jelképeként, majd az ezekből létrejövő új szín szimbolizálja az összetartozásotokat és az új közös életetek kezdetét.

Bővebben  itt olvashattok:

https://www.folyadekceremonia.hu/rolunk/

Kenyérszertartás: 

Természetesen határ a csillagos ég....